HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
udarbejdelse af tilbud
jpdk
Jeg har gennem nogen tid fulgt forummet, idet jeg overvejer at skifte fra olie til luft/vand. Kan ikke grave slanger ned.
Hus fra 1977, Høm typehus. Oliforbrug c. 1800 l/år. Radiatorer, gulvvarme i bad og gæstetoilet. Husets størrelse 128m2 et plan.
Jeg kunne godt tænke mig nogle forslag/ erfaringer om, hvad man skal lægge vægt på. Inverter kompressor eller ej. Buffertank. CO2. Hvad skal man sikre sig kommer med i et tilbud.
Jeg synes det er temmelig uoverskueligt at gennemskue markedet.
Priserne er også svære at forholdesig til. Billig i Sverige men manglende garanti i Danmark. har forøvrigt lige fundet en hjemmeside i Danmark, som tilsyneladende har et godt tilbud. Al isenkram til c.28000kr.
http://www.serovarmeteknik.dk/
Er der nogle der kender til firmaet.

Et godt forum til at blive mere forvirret, men forhåbentlig på et højere plan.
Tak for det Jp
 
hamselv
Sero er en kineser. Åbenlyst har man åbenbart "lånt" tegninger fra blandt andet IVT. Kender det ikke. Bliver altid bekymret når man ikke engang kan stave på hjemmesiden. Men billigt er det.
 
jpdk
Jeg har nok udtrykt mig lidt uklart.
Jeg prøver på at få stykket et tilbuds materialesammen, så jeg kan lave en sammenligning mellem indhentede tilbud.
Hvilken form for kompressor ?
Kølemiddel (CO2?)
Buffertank
Termostater
"Styresystem" brugervenlighed
Andet man skal være opmærksom på.
Jeg vil gerne høre andre brugeres mening erfaring både gode og dårlige

JP
 
jpdk
Jeg har nok udtrykt mig lidt uklart.
Jeg prøver på at få stykket et tilbuds materialesammen, så jeg kan lave en sammenligning mellem indhentede tilbud.
Hvilken form for kompressor ?
Kølemiddel (CO2?)
Buffertank
Termostater
"Styresystem" brugervenlighed
Andet man skal være opmærksom på.
Jeg vil gerne høre andre brugeres mening erfaring både gode og dårlige

JP
 
jia
Lad vær med at anskaffe dig et luft til vand varme pumpe, den er alt for dyrt i drift.
Har fået installeret sådan en sidste år og jeg bruger for kr.5000 mere i el end jeg brugte i olie.

Så jeg overvejer at at gå over til olie igen.


jia.
 
hamselv
Gad vide hvad du har købt jia???

Udbudsmateriale:

Kompressortype: Tja stempel er bedst til højt tryk, scroll er bedst midtvejs. Om man holder af moderen eller datteren?!?!?? Scrollerne støjer almindeligvis mindst og er oftest bedre på "lavlast". Men at dømme den ene bedre emd den anden er svært.

Kølemiddel: Kan man håndtere CO2 transkritisk er det et interessant kølemiddel. Til dato er der dog ingen der fremviser noget interessant der Men det kan forventes at komme. Naturlige kølemidler og de kendte er der meget lidt forskel på. De naturlige er desværre enten, brændbare, eksplosionbare eller giftige. Lidt ærgeligt da de ud fra et miljømæssigt synspunkt var interessante. Ovenstående gør dem dyrere
at håndtere.

Buffertank: Ja, hvis du vil have et nemt og driftmæssigt fornuftigt anlæg.

Termostater: Bruger ingen idag. Alt kører på termiske følere, koblet til styring med en art logik. Ganske få anvender simpel on/off via termostater. Det hører firserne til.

Styresystem: Bør være dansk og på dansk. Dansk manua osv

Andet: Vælg noget der er repræsenteret i Danmark med ordentlige firmaer. I fald du ikke kan enes med installatøren er det rarest der er flere der ved noget om installationen og kan servicere denne.

Andet andet: Snakker vi jordslange, så sørg for rigelig slange. Pas på ikke at få forhøjet tryktab der ( hvis der lægges meget i een slænge). Vær samtidig obs på nogen leverandøres forkærlighed for samle-brønde (bliver ting utætte, er det i samlinger - og dem har man mange af i en brønd).

Men ellers er det et religionsspørgsmål!
 
jia
Det er desværre en godkendt varmepumpe.

jia
 
Lars Kristensen
Det kunne være fedt hvis du kunne komme med nogle flere oplysninger, så vi andre kunne drage erfaringer, af dit uheldige eksempel.
 
PeterKunz
Hej Jia, der må bestemt være noget galt med din installation. Hvor meget kører din el-patron?
IVT-X15, pr. 06/04-2007, 10m2 solvarme, Husdata. 700 m slange, 235m2 renoveret hus fra 1880. Radiatorer. Årscop (alt medregnet) pr 1.12.08: 3,7.
 
jia
Det var sådan at jeg sidste år indhentet 2 tilbud på opsætning af varmepumpe og valte selvfølge det hvor der blev brugt mindst KWh og den var regnet ud til at bruge 6390KWh og 130KWh i tilskud på årsbasis. men som dagene gik, kunne jeg godt se at den var helt gal med forbruget (har separat el måler)så jeg havde efterfølgende firmaet ude flere gange for at prøve at justerer på anlægget men lige fedt hjalp det.
Så jeg kontaktet producenten, de sendte så en ingeniør, han kom så her først i marts for at gå anlægget i gennem, han kom så frem til at pumpen var for lille og at den selvfølge havde brugt el patronen alt for meget. Han er så efterfølgende ved at lave en rigtig udregning, men han ville umiddelbart skyde på at vores forbrug vil komme til at ligge på 9000 KWh.
Og med en årlig olie forbrug på 2500l og hvor jeg efterfølgende har fået isoleret fra 150mm til 350mm så skulle vi yderlige været kommet ned i el forbrug til varmepumpen fordi forbruget er regnet ud efter en olie forbrug på 2500l, så den efterisolering har ikke hjulpet en dut på el forbruget til varmepumpen, men det ville have givet os en besparelse på ca. 500l olie om året.
Så pt. er der ikke noget at spare ved brug af varmepumpe. 
Det gør det jo heller ikke bedre at elektriciten stiger hele tiden og at olien falder. Så havde jeg vist det fra starten så havde jeg beholdt det gode gamle oliefyr.

Det ligger sådan nu at jeg venter på svar fra ingeniøren om hvordan vi griber sagen an.

Hus fra 72 på 150cm². gasbeton/brædebeklædning, loft med 350mm isolering og halv kældre 11 radiatorer og gulvvarme ca.20cm² pris varmepumpe over kr. 1oo.ooo.
 
jpdk
Jeg må indrømme, at jeg er blevet noget i tvivl om varmepumpe luft vand projektet,
Da der tilsyneladende ikke er nogle med den installation,Sad som har givet sig til kende udover JIA. Det skal du have tak for.SadSad
Jp
 
ultimatevp
Hej JIA!
Det kunne altså være interesant at vide, hvor stor din varmepumpe er. Selv har jeg en Optima 900, som har klaret mit varmebehov her i denne vinter uden tilskud, det er simpelthen frakoblet. Jeg har ca. 150m2 der bliver opvarmes til ca. 22-23gr. samt en garage/hobbirum på 48m der opvarmes til 12-15gr. I januar har strømforbruget været ca 1200 kwh og det samme i februar. I marts ser det ud til at blive væsentlig mindre. Min fremløbstemperatur svinger mellem 35 og 45gr, afhængig af udetemp. Jeg har en formodning om at mit årlige forbrug kommer til at ligge på 8-10.000kwh. Da jeg brugte fyringsolie lagde mit årlige forbrug på 2.500-3000 ltr. Når vi ikke ved, hvor stor din lvp er, kan vi jo kun gætte på at den er alt for lille og at du varmer mest med direkte eltilskud. Mit forbrug anser jeg for at være som ventet
MVH. TM
 
jia
Hej TM
Det var faktisk en Optima 900 som var mit tilbud nr. to den udregning var på 9300KWh og 120KWh i tilskud, den var mere realistisk, og på det tidspunkt en besparelse på ca. kr. 8000 om året, sådan som el og olie priserne var på det tidspunkt.

Skulle nok lige have studset lidt over de to KWh forbrug i tilbuddene.

Jeg har en EPH 6 AW. Det er skam en udmærket pumpe men som det ser ud i dag er der ikke de store besparelser i dag for os der har investeret i sådan nogle pumper.

Mine udregninger var baseret på 4 personer og badekar med en inde temperatur på 23gr, som vi så også har haft, men vi er kun 3 personer og bruger sjældent badekaret da vi hovedsaligt har mulighed for at bade på vores arbejdes pladser, jeg gad godt vide hvordan el forbruget havde set ud hvis vi havde badet hjemme. De gange vi har fyldt badekaret kan pumpen slet ikke følge med.

Har til dato brugt 8400KWh men der er 2 måneder til den bliver et år. Så hvis tiderne ikke ændre sig så vil pumpen aldrig tjene sig ind. Den får overhoved aldrig nogen sinde tjent sig ind for midt vedkommende spild af penge. :-(

Og for at det ikke skal være løgn er jeg nød til at købe 3 nye dobbelte radiatorer til kældre afdelingen for at få varme nok ud til min lejer, så der bliver noget mere flow (der sidder kun nogle enkelt siddet 120x65) ellers skal jeg have alt for høj fremløbs temperatur som bevirker at vi får det alt for varmt oppe i stuen.

TM. Sådan som det ser ud med dit forbrug har du pt. desværre heller ikke den store besparelse.
Redigeret af jia d. 24-03-2009 13:13
 
allankj1
Hejsa

Undskyld jeg blander mig men for mig lyder følgende "men det ville have givet os en besparelse på ca. 500l olie om året" som et postulat som vel ikke er blevet afprøvet i virkeligheden. Det kunne jo vise sig at din varme fiser ud af huset andre steder end gennem dit loft. Det ville vel ha været bedre at efterisolere, vente et år og se om dit olieforbrug faldt og så ha valgt størrelsen på VP ud fra dette. For mig lyder det som om man godt vidste at der skulle bruges en 9 kw, men ved at efterisolere regnede du med at du kunne spare 500 liter olie (minske dit varme tab med 5.000 kw) og så har du beregnet pumpen ud fra dette. Du skriver at efterisoleringen ikke har hjulpet på dit el-forbrug men tager som en selvfølge at det ville have hjulpet på dit olie forbrug. ?!?

I øvrigt vil jeg lige sige at jvf. www.graddage.dk har det i december, januar og februar været henholdsvis 7 %, 24% og 30% koldere end det var i 2007/08. Nu ved jeg ikke om det årlige olieforbrug er taget med udgangspunkt i 2007/08 eller om det er taget over en længere årrække.

Men selvfølgelig ærgeligt når man ikke sparer så meget som man havde regnet med.

Mvh

Allan
Redigeret af allankj1 d. 24-03-2009 13:24
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
jia
Hej Allan

Jaman de udregninger der er lavet i tilbubbene er udregnet efter et olie forbrug på 2500l.

At jeg så et måned efter opsætningen af pumpen for nyt tag og mere isolering skulle jo så havde været et most for varmepumpen.
lige såvel som det havde været en most for olie forbruget.

Som du kan læse ovenover så valdte jeg den pumpe der brugte minst KWh, og som ny køber af sådan en tingest så regner man jo med at man her med eksperter at gøre.





Vh Jia
Redigeret af jia d. 24-03-2009 15:14
 
allankj1
Okay. Men umiddelbart ville jeg mene at varmetabet i huset der det samme hvad enten det er en stor eller lille pumpe der er installeret. Og varmetabet er jo det som bestemmer pumpens el-forbrug.

En stor pumpe vil hurtigere kunne lave den varme der er brug for, slukke og først køre når der igen er brug for varme. En mindre pumpe vil køre i længere perioder inden den slukker. Husk lange driftstider er det mest optimale. (bedre COP) Har du buffer på anlægget??

Er det ikke fordi din el-patron kører meget så. Hvad med at koble den helt fra ? Og se om den stadig kan klare at varme huset op.

Ved at i IVT's jordvarmepumper (ps. Bosch er samme indmad som en IVT) er elpatronen sat til at slå til når pumpen har kørt i 1 time og stadig ikke har nået setpunktet for returvandet (svensk produkt og i Sverige er el-prisen jo meget lav).

Min pumpe kan køre i 12-14 timer ad gangen før den når setpunktet, og så holder den pause i 8-10 timer men vil da hellere have at den gør dette fremfor at den slår den 6 kw el-patron til efter 1 timer og så måske klarer opgaven på kun 8 timer. 8 timer med en el-patron på 6kwh = 48 kwh, mens 12 timer alm. drift = 12* 1,4 kwh = 16,8 kwh. + forbrug til et par gange i døgnet at lave varmt vand. Vores forbrug lægger pt på cirka 20 kwh i døgnet

Har fået fortalt at en pumpe er optimeret korrekt til huset hvis den ved minus 12 grader kører 24 timer i døgnet. Hvor mange timer kører din i døgnet?

Mvh

Allan
Redigeret af allankj1 d. 24-03-2009 15:59
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
jia
Jaman Allan der er meget godt med alle de ting.

Men det jeg i bund og grund vil ind til er at jeg har købt en varmepumpe under falske forudsætninger.

Der er koblet en ingeniør på problemet.

Han har ind til vidre stillet eltilskudet til indkobling efter 2 timer i steden for 1 time som er fabriks indstillingn.

I den pumpe jeg har kan man ikke se hvor mange timer/strat og timer den har brugt elpatronen.


Vh Jia
 
allankj1
Hmmm okay. Men hvorfor ikke bare prøve at koble el-patronen helt fra? Kan pumpen ikke klare opgaven uden og bliver det for koldt så slå den til igen. Være er det vel ikke.

Du skriver at pumpen er for lille og derfor bruger for meget strøm. Men du kører med el-patron (og det koster) uden at vide om pumpen kan klare det uden. Mener at du må prøve at slå den fra og se hvorledes den så kører. Du skriver hellere ikke noget om dine nuværende driftstider og om du har buffer på eller ej.

Ps. jeg var på samme måde i starten. Brokkede mig hele tiden til min leverandør over strømforbruget. Men fandt så ud af el-patronen kørte. Slog den helt fra og pumpen kørte fint uden. Prøv at slå den fra. Det er vel ikke noget at tabe ved det (andet end nogle mindre tal på bi-målerenSmile ) ?!?!

Mvh

Allan
Redigeret af allankj1 d. 24-03-2009 21:07
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
jia
Det har du ret i så det prøver jeg
tak

Har 100l buffertank

Vh jia
Redigeret af jia d. 24-03-2009 17:24
 
ultimatevp
Hej JIA!
Jeg forstår ikke, hvorfor din installatør har solgt dig en 6 kw maskine, idet en lvp. et eller to nr. større egentlig ikke er væsentlig dyrere - og den ville bedre kunne klare dit behov uden at skulle kalde på den dyre direkte el. Det er altså en Bosch EHP 6 AW du har. Det er jo en udmærket maskine du har - den og IVT skulle jo være af samme kvalitet. Så antar jeg at du har en 160 CC modultank med styring (Rego 800) indbygget og, hvis det er den kan du læse mange informationer om driften ud af dit display(også driftstimer og indkoblingstider af elvarmelegeme).
Og JIA - nej jeg regner ikke med at spare en masse på min varmeregning, men når jeg går ud fra at jeg med olie skal bruge 3000 ltr. så går jeg ud fra at jeg sparer et eller andet sted mellem 5-10000 kr på årsbasis. Nu er det jo mange år siden jeg har opvarmet med olie, men har fyret med træpiller, som er billigere og her skulle jeg bruge ca 6-7000 kg. Varmepumpen ligger altså her midt imellem. Det er alene pga. at jeg var træt af at slæbe piller hjem og aske ud at jeg har investeret i en LVP. - altså udelukkende pga. komforten.
Må jeg spørge dig, er det et enstrengssystemvarmesystem du har? Altså et højtemperatursystem, som kræver en højere fremløbstemperatur? I så fald ville det måske være god ide at skifte nogen flere radiatorer, idet økonomien, i en varmepumpe hænger sammen med en lav fremløbstemp.
Jeg synes at din installatør skulle bytte din maskine til en der passer til dit behov, så du bliver tilfreds. Du har måske allerede betalt det fulde beløb på installationen?

Og til ALLan! Du må hellere end gerne blande dig i diskutionen - så vi alle kan blive klogere.

MVH. TM
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 2

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,272,632 Unikke besøg
XHTML CSS