HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Bosch varmepumpe EHP AW og CC160
PeterKunz

Citer

poltier skrev:

Der er efterspurgt hvad varmekurven er, og som jeg læser denne i display, så står den på:

32,9grader V 20,1grader

næste trin er så

20grader : 20,1grader
15grader : 23,3 grader
10grader : 26,5grader.

Du skal se hvad værdien er ved V(venstre) og H(højre).

Men ud fra dine tal har jeg regnet ud, at du har følgende varmekurve: V=20,1 og H=55. Det er rigeligt til gulvvarme, så den burde lave varme nok til dig.


koblingsdifference siger

Største . 16grader
mindste 4grader
tidsfaktor 10

Er den korrekt indstillet??
Ja, det er ok.


Jeg kan læse mig frem til at man går op i hvormange starter den har i døgnet, men hvordan tæller i dem??
Det kan du desværre ikke se i en Bosch.

Man skal have en ekstern logger for at kunne se driftstider. Det betyder ikke det helt store for dig lige nu, for dit system skal kunne køre med de indstillinger, du har nu.


Og ikke mindst hvor mange eller få starter bør den have??
Antallet af starter svinger meget i løbet af året.

Om sommeren med 25 grader udenfor kører den slet ikke. Ved konstante -12 grader bør den køre hele tiden. Og ved 5 grader vil den starte og stoppe mange gange, fx 20 starter om dagen.


Det er et helt nyt område for mig med det her varmepumpe, hvorfor jeg måske spørger lidt mærkeligt ind til tingene. Men det kan jo heller ikke passe at man skal have en mand ud hver gang anlægget skal justeres. en ting er jo her i opstartsfasen, men på sigt vil jeg jo gerne kunne klare det selv.Pfft
Lige nøjagtig! Det bør naturligvis være sådan, at dit anlæg bare kører, når håndværkerne går hjem. Og det kan det også sagtens.

Men der er mange muligheder for optimering med en varmepumpe, så det er en fordel, at man som bruger forstår princippet og selv kan optimere hen ad vejen.

Er man interesseret i det, kan det være sjovt Pfft, derfor har vi også denne side, så varmepumperne forhåbentlig kører mest optimalt til glæde for brugere, miljøet og pengepungen! Grin


Se i øvrigt under "Lidt fakta om jordvarme" i menuen til venstre for mere information om varmepumper.


Redigeret af PeterKunz d. 05-01-2009 15:30
IVT-X15, pr. 06/04-2007, 10m2 solvarme, Husdata. 700 m slange, 235m2 renoveret hus fra 1880. Radiatorer. Årscop (alt medregnet) pr 1.12.08: 3,7.
 
allankj1
Hej.

Har du fået bedre varme i huset nu?

Læste lige dit indlæg igen og hæfter mig ved dette du har skrevet:

"Jeg snakkede med Bosch og de sagde at cirkulationspumpen skulle pilles af således der var så stort flow på som muligt. Og det er også gjort." HVAD ER DET FOR EN CIRK. PUMPE DER ER PILLET AF? OG HVORDAN PUMPES VANDET SÅ IND I DE FORSKELLE KREDSE??

Du skriver også at du vil lade køkken og bad stå helt åbent. Køkken er fint nok men hvis du har fuldt åbent i bad også (som sikret er en lille kreds) vil vandet bare piske rundt i denne kreds og vende tilbage til pumpen uden det er afkølet (hvilket betyder at der ikke kommer ordenlig varme i badeværelset) og så vil pumpen slukke inden du har nået ordenligt temp. på de andre kredse i huset og du vil ikke få varme nok i huset. Derfor er det altså vigtigt at alle kredse er indreguleret ordenligt. Det bør din smed også kunne fortælle dig og indreg. for dig.

Har du udeføler på din pumpe?? I så fald skal det jo være denne der styre varmen i dit hus. Telestaterne (ventilerne) i de enkelte rum kan så bruges til at lukke ned for de rum der bliver for varme. F.eks. soveværelset. Husk dog at mininmum 50 % af kredsene skal stå åbne altid så den kan komme af med varmen når den begynder at lave varme. Det bedste er at ramme en varmekurve der lige præcise passer med at alle telestater står åbne uden at du får det for varmt i huset.

Er det et nyt hus eller?? Hvis ikke hvor gammelt er det så?? Du skal huske på at du skal til at varme dit gulv og hus op og så endda i den koldeste periode på året. Går ud fra der er 10 cm beton i alle gulve. I et hus på 110 kvm svarer dette jo til at du har en kump beton på 11 m3 som du skal varme op. Det koster altså noget engeri at få denne klup op i temp.
Jeg ville hæve varmekurven, starte pumpen og skide på forbruget den første uge. Virker dette og der kommer varme i huset har du jo lagt en masse energi i huset og det forsvinder ikke bare lige. Når først det er varmet op skal varmen jo kun vedligeholdes. Og så vil dit forbrug falde igen.

Mht. mit eget system har jeg hele tiden kørt med trin 3 på min cirkulationspumpe til gulvarmen. Troede der skulle være meget flow på hele tiden. Men fik snakket med en anden smed der har installeret en masse varmepumper og han sagde at jeg skulle stille pumpen ned og så hæve varmekurven lidt. Dette gjorde jeg i tirsdag og natten til onsdag kørte pumpen hele aftenen og natten og brugte 29 kwh på det efterfølgende døgn. Men igår da jeg kom hjem fra arbejde var der den varme jeg ville have i huset incl. min stue og alle gulve virker nu varmere. Faktsik var der lidt for varmt igår i huset. Næste 24 grader i alle rum. Begynder derfor nu at paralleforskyde min varmekurve lidt nedad.

Cirk. pumpen står nu på trin 1 i stedet for og kurven er så hævet fra 2,9 til 3,5. Tilgengæld har jeg paralletforskydt kurven nedad fra 1,3 grader til 0,2 grader nu.

Håber ovenstående giver mening.

Mvh

Allan
Redigeret af allankj1 d. 08-01-2009 19:31
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
poltier
Så kom varmen til at virke. det er næsten pinligt at skrive hvad fejlen var oven på alle de gode indlæg. Men min vvsèr havde lavet en meget tydelig "fejl 40" idet han havde monteret 4 af rørene forkert, således at 2 rum var tilsluttet alene retur-fordeleren og to rum på fremløber-fordeleren. Dette blev så afhjulpet og der blev luftet ud i systemet. så nu kører anlægget upåklageligt og dog!!.. Jeg har nu fået det modsatte problem så der bliver for varmt i huset selvom der er skruet godt ned for alle følerne i de forskellige rum. Så hvad gør en klog nu?? der er snit -23-24 grader i rummene og det er altså for varmt. Kan jeg gå ind og ændre varmekurven så den ikke laver så varmt vand til rørene, selvom der selvfølgelig skal være varmt vand til brugsvandet.
Beklager iøvrigt den sene meldning tilbage, men tdc har ikke været og installeret internet i det nye hus endnu.
 
allankj1
Hold da kæft en, ja undskyld mig, spade til smed.

Er er forhåbelig en dekort på vej til dækning af dine udgifter til varmeblæsere og dit betydelige ekstra forbrug i strøm til disse.
Det havde jeg bedt ham om hvis det var mig.

Nå men til selve varmepumpen. Ja du kan godt skrue ned for varmekurven. Enten kan du ændre hældningen på kurven eller du kan parallelforskyde kurven nedad. Dette betyder ikke noget for dit varme brugsvand. Dette styres af nogle andre parameter i pumpen. Men frem med manualen og se lidt i denne. Ellers skriv til en af dem herinde der har en mangen til.

Men 23 - 24 grader lyder da ellers dejligt varmt i mine øjne. Smile

Mvh

Allan
Redigeret af allankj1 d. 21-01-2009 09:38
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
Skovgaard
Hej Poltier.

Må man spørge hvad du har givet for anlæget?

Og hvordan virker det nu du har haft det i et stykke tid?

MVH Lars
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 2

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,242,511 Unikke besøg
XHTML CSS