HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Styring mellem radiator og gulvvarme
Bauta
Hej med jer

Jeg har fået et par tilbud ind på en L/V og fælles for dem alle er naturligt nok, at de tilslutter sig eksisterende installation.
Jeg har en blanding af tunggulvvarme i kælderen direkte koblet (ca. 30 m2), let gulvvarme med shunt (ca. 100 m2) og resten radiatorer (138 m2). Der er i alt 268 m2 hvor af 83 m2 er kælder.

Jeg tænker om der en god løsning, hvor man deler installationen op i gulvvarme og radiator installation for på den måde at kunne "pille" shunten af og køre al gulvvarme direkte?
Er man ude i en 3vejs ventil og to buffertanke eller er der volumen nok i radiatorsystemet så man kun behøver buffer på gulvvarmen?

Kan det overhoved svare sig? Der er ingen af de vvser der har været ude som har foreslået noget i den retning.

Mvh. Hans
 
lars-jacobsen
Her er det så man skal alliere sig med en rådgiver der enten har god erfaring eller kan beregne hvad der bedst kan betale sig.
Let og tung gulvarme er der i princippet ingen forskel på mht deres fremløbs temperatur krav. Måske kan man klare sig med lidt mindre ved let gulvarme men det kommer an på huset og gulvarmekonstruktion.
Radiatorer er normalt dimensioneret til meget højere fremløbstemperatur, så hvis du fremover skal have varme nok fra dem betyder det at VP skal køre med lavere COP=dårligere økonomi. Hvis det er et gammelt hus med store radiatorer kan det være de kan klare opvarmningen med samme lave fremløb som gulvarmekredsen(e), men ellers kan man udskifte dem. Det kan der være bedre økonomi i da du så får lavere driftsomkostninger fordi VP så kører mere optimalt med bedre COP.
Men igen få fat i en der kan beregne det for dit hus og din faktuelle installation.
Det kunne f.eks være en Energiteknolog eller BedreBolig rådgiver Wink
Bosch EHP7 LW/M, 110L buffer, 2*300m slange. Nilan Comfort 450 Ventilation
Energiklasse 2 hus fra 2010 på 213 m2 + 22 m2 1.sal. Åbent til kip overalt (5,6 m) => 717m3 opvarmet/ventileret volume. Gulvvarme overalt, rum temperatur ca. 22-24 grader.
2010-2020: Graddagekorigeret normforbrug i perioden: 5.494kwh, ved fordeling af Varme/Vand: 87/13 %
Op til 5 personer i husstanden, hvoraf 3 er teenagere.
Deltager i "Styr din varmepumpe", (nr.99) samt egne data på:
Strammelse.stokerlog.dk
 
pmp
@Bauta
Når du kan have radiatorer sammen med tung gulvvarme nu, så kan du det nok også med vp, og har du behov for shunt til den lette gulvvarme nu, så har du det nok også med vp.

Du skriver ikke hvilken varmekilde du har nu, men har du ikke mulighed for at nedsætte din fremløbstemperatur ?
Så kan du teste hvor langt du kan gå ned, og dermed beregne/anslå et evt. tab på shunt-systemet.
Det kan så holdes op mod merprisen for et system med 2 varmekredse, styret af vp.
Nibe F1245-8 (Vølund), 300 m jordslange i lerjord. Etableret i august 2010
103 m2 stueetage + 92 m2 kælder. Opført i 1963. 30% gulvvarme. Passiv solvarme fra 11 m2 sydvendt glasareal. Årsforbrug tidligere: 2.100 l olie + 500 kwh el til brænder og pumpe. Årsforbrug nu: Gennemsnit af de første 10 år med jordvarme 3500 kwh incl. pumper.
 
Bauta
@PMP

Jeg har lavet et forsøg hvor jeg gik ned på 35 gr., hvilket virkede fint til gulvarmen, men knap så godt til radiatorene. Det er derfor jeg tænker, at der er noget at hente på COPen, hvis der køres med to forskellige temp. sæt til hhv. gulvvarme og radiator installation. Fordelen skulle således, som nævn, at shunten kunne pilles af.
 
hamselv
Har set udstyr der muligvis kunne bruges til sådan et trick. Det har heddet Pool-styring. Men du er så nødt til at have to gange væske-volumen der passer til din off-time. Altså en nogenlunde pæn volumen på radiatordelen for at kunne have den tilstrækkelig volumen på radiatorkredsen, til at du kan tillade dig veksel drift. Ideen er jo god, men kunne forestille mig at det var langt billigere at øge sin radiatorstørrelse og af den vej sørge for at lave det så det kan køre på samme (eller tæt på) temperatur i fremløb.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 1

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,246,381 Unikke besøg
XHTML CSS