HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Ventilationsafkast ført til VP
Bauta
Hej med jer

Er der nogen der har erfaringer med at føre ventilationsafkastet fra et ventilationsanlæg med varmegenvinding til en VP? Jeg tror mit ventilationsanlæg giver omkring 400 m3/h, hvilket jo ikke er meget ift. hvad en VP har brug for, men på de rigtig kolde dage kunne det måske give noget?

Mvh. Hans
 
hamselv
For mange år siden, dengang ventilationsanlæggene havde halv sølle virkningsgrad sammenlignet med i dag, anvendte man det, sammen med ret små brugsvandsvarmepumper 1,2 -1,8 kW. I dag med højeffektiv genvinding vil det være ren spild af kanaler. Allerede dengang bøvlede man med is og alle mulige andre problemer. Tager du et moderne aggregat, der allerede har skam-redet energien ud af luften, og fører dette til selv en lille luft/luft'er, behøver man ikke at være specielt god til at læse IX diagrammer, for at se det meget dårligt hænger sammen. Men nu kender vi jo ikke dine apparater, så vi ved det ikke rigtigt.

I øvrigt må du have et noget stort hus, for kontinuerligt at skulle ventilere 400 m³/h. BR kravet hedder 0,3 l/sek/m². Dvs sige større end 370 m².
 
hamselv
Dengang, for nu at svælge i datiden, havde en styrtende god veksler, som f. eks RENOVENT'ens villa unit en virkningsgrad der lå omkring 55 -65% afhængig af luftmængder, fugtforhold og mange andre ting. Når der sad i VANOVENT eller en NILAN VGU bagefter denne, kneb det gevaldigt om vinteren. OK, varmepumperne var noget ringe dengang, men der var ikke meget tilbage at suge af. Lidt bedre gik det når ventilationsuniten var den gamle Genvex 300. Den var lige nøjagtig så meget ringere, at det spillede noget bedre. Men prøv at lege med et IX diagram og se hvor meget det betyder at man har hævet genvinding til det der kan lade sig lave i dag. Luften er fuldmættet og temmelig kold når den forlader aggregatet. Dvs den er lidt øv at få på sin kondensator, med mindre din varmepumpe har intelligent afrimning. Timerafrimer den, ligner det bøvl.

Var selv med i de glade firsere og trådte mine barnesko i branchen dengang under det varmepumpeklondike der var dengang. Og skægt nok er der mange der genopfinder tingene fra dengang. Men allerede i firserne havde legede Vølund med energifangere. VANOVENT'en udnyttede flydende kondensering, for nu at nævne noget af det der faktisk duede. Det var dengang vi var meget stolte over en COP på 2,9
 
Bauta
Hej hamselv

Det er et Nilan comfort anlæg, men er ikke sikker på hvor høj virkningsgraden er. Har hørt den ikke er lige så god som oplyst i databladet. Men uanset hvad høre jeg dig sige, at det mere hander om mængden af vand i den luft der kommer ud og ikke, hvad temperatur den har?

Mvh. Hans
 
hamselv
En Nilan Comfort har en ok god virkningsgrad og piner luften noget ned. Men er det en comfort 300 kører du jo kun under eller omkring 200 m³/h på normalt drift og anvender meget sjældent 400 m³/h Panasonics den lille NE9 skal bruge små 1800 m³/h for at kunne yde, så det rækker lige som kun dårligt. Så det er lidt ligesom at pisse på en benzinbrand. Det hjælper ligesom ikke.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 4

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,249,678 Unikke besøg
XHTML CSS