HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Kan det nu passe..?
Sorenzoo
Jeg har ikke megen forstand på min jordvarme pumpe og det kører sådan set bare derud af, og det er jo dejligt. Så læste jeg lige lidt omkring frem og tilbageløbs temperaturer, og ville lige tjekke mine egne, og har haft den slukket og tændt igen.... Se billede... Er det mig der ik fatter noget? Det er en Vølund Fighter 1220-8 fra 2007 agtigt.
Lad mig lige høre....
Sorenzoo tilknyttede følgende billede:billede:
varmepumpe_3.jpg
 
hamselv
En ny føler ville nok være en fortryllende ide! Skifter man ikke sådan noget, når man alligevel for lavet lovpligtigt eftersyn?
 
Sorenzoo
Jamen nu skriver du godt nok lovpligtigt eftersyn.............. Det er vist ikke helt fundet frem til vestjylland.... Anede jeg ikke man skulle men må jeg da nok hellere få booket... Er det bare en VVS mand der gør det.?
 
hamselv
Det kommer sandelig an på hvad han kan. Nu er det så fortryllende at man af uransalige årsager i varmebekendtgørelsen siger det skal være en VVS mand der skal inspicere din brinekreds (fuldkommen lamt, da smede almindeligvis piller ved vand med tryk på nogle få bar - kølefolk roder til dagligt med kølekredse på 30 - 40 bar og endda flere gange højere tryk, hvis de skruer i CO2 anlæg. Samtidig håndterer kølefolkene kølemidler der koster kassen, derfor accepteres utætheder bare ikke.). Smeden må så ikke kigge på selve varmepumpens kølekreds!!! Der skal man være certificeret kølemand.

Er ret sikker på Vølund har kapable service-montører de sender ud. Ellers har du en række specialist-firmaer, der har den fornødne know-how. Husk at fortælle ham du har en syg føler, sådan han har en i bilen.

PS Er ret sikker på det er anført i din tilladelse til at lave jordvarme, at du skal have kigget tingene efter én gang årligt. Det er så kommunen der beder om at der holdes øje med jordslangerne. Selve varmepumpen er det AT der synes den skal kigges efter, idet det er en trykbærende installation. Du selv har en endog stor interesse i at det kører perfekt, da du ellers bliver straffet på driftøkonomien.
 
Sorenzoo
Jamen det må jeg nok lige have kigget nærmere på så.. Ham jeg ringede til først sagde at det var komplet lige meget at føleren ikke virker og at pumpen gør det ligegodt alligevel, men jeg ville jo sådan set godt kunne se temperaturerne... Men han synes det var spild af penge at skifte den..!
Men ja, må så have fat i en anden for det er da rart nok det virker som det skal.
Synes bare det er svært at finde nogen der har styr på det her omkring Grindsted midtjylland, og gider ikke bruge Vølund da de skal have spidsen af en havetraktor bare for at tage telefonen..
 
hamselv
Ho ho, han lyder lidt sjov ham du har ringet til. Føleren skal stoppe VP'en hvis den måler for lavt, for ikke at fryse varmepumpen. Nu viser den bare for højt. Men hvis nu scenariet var en beskidt snavssamler og en hård vinter. Så manglede du lige den sikkerhedsfunktion.

Det svarer vel lidt til at mekanikeren siger at du ikke behøver skifte stoplyspæren i bilen, da den ikke rigtig betyder noget for hvordan bilen kører (den fortæller så til gengæld ham bagved, at nu skal han stoppe, eller ryger han op i røven på dig)!
 
woebbe jordvarme siden 1985
Tja... Og hvis der er flere ting der ikke virker som det skal ( uden man kan se det)kunne jo også svare til at bilens olielampe ikke virker, bilen kører jo udmærket lige indtil der ikke er mere olie, så brænder motoren sammen.

Og ja Det er dyrere at få vølunds egne montørere ud, men til gengæld ved de også præcis hvad de har med at gøre og man er nok i mange tilfælde sikret at alt hvad der skal checkes og udskiftes også bliver det.

Jeg mener Vølund tager ca 2000kr for et service excl dele. Og hvis man syntes det er for pebret kan man jo vælge at få dem ud hvert 2 år, så er udgiften jo halvveret.

Ivrigt er en bi,måler som tæller varmepumpens forbrug en
rigtig god ting, da man ved månedlig aflæsning og sammenligning med årene før, får et godt sammenligningsgrundlag for om alt kører som det skal. Generelt viser ubalancer Og defektheder sig ved at elforbruget stiger og/eller at der mangler varme.
jordvarme anlæg vølund f 1245 8 kwh, ca 520 m slange i 2 lag. hus 250 m2 fra 1985 gulvvarme over alt. ventilationsanlæg med varmegenvinding. indetemperatur ca 23 graderWinkvarmepumpens årsforbrug i : 2010 = 5000kwh, 2011 = 4950kwh, 2014 = 4398kwh.
Jordvarmen opvarmer også mit 1900 liters UDENDØRS SPABAD. med 38 grader varmt vand sommer og vinterGrin
Pr.21/9 2012 48 stk 250w solcellepaneler fordelt på syd,øst og vest vendte tagflader med danfoss tlx + 12,5 kwh inverter begrænset til 6 kwp. solcelleproduction i 2014 = 10070 kWh Grin
 
allankj1
Ja man kunne dog ønske at bi-måler var indbygget i varmepumpen fra start af. Kan ikke koste meget ekstra at bygge ind i varmepumpen.
IVT HT 6+ + VBX-modul. 167 m2 hus med gulvvarme. Ibrugtaget i april 2008. Temperatur i huset cirka 23,5 - 24 grader. Årsforbrug cirka 4.200 kwh. Er superglad for min IVT. Nu med et 8,55 kw solcelleanlæg på taget leveret af Scandinavian Solar Systems ApS.
 
Sorenzoo
Nå, jeg har bestilt Vølund til det... Ja, fatter heller ikke hvorfor der ikke bare er en bimåler i dem. Men ja, vores solceller dækker længe strømmen selvom vi opvarmer 263 m2, så vi skal vist ikke pive, og det gør vi heller ikke.
Tak for hjælpen.
 
woebbe jordvarme siden 1985
jeps solceller på gl ordning er sagen, mine har i år allerede lavet over 9500 kwh så jeg piver heller ikke GrinGrin
jordvarme anlæg vølund f 1245 8 kwh, ca 520 m slange i 2 lag. hus 250 m2 fra 1985 gulvvarme over alt. ventilationsanlæg med varmegenvinding. indetemperatur ca 23 graderWinkvarmepumpens årsforbrug i : 2010 = 5000kwh, 2011 = 4950kwh, 2014 = 4398kwh.
Jordvarmen opvarmer også mit 1900 liters UDENDØRS SPABAD. med 38 grader varmt vand sommer og vinterGrin
Pr.21/9 2012 48 stk 250w solcellepaneler fordelt på syd,øst og vest vendte tagflader med danfoss tlx + 12,5 kwh inverter begrænset til 6 kwp. solcelleproduction i 2014 = 10070 kWh Grin
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 1

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,338,626 Unikke besøg
XHTML CSS