HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
valg af varmepumpe
ejsing
Hej er der nogle der har erfaring med meeting varmepumper luft til vand.
 
hamselv
http://www.guloggratis.dk/inde/opvarmning/varmepumpe/annonce/19525020-meeting-varmepumpe

Noget billig som brugt må man sige. Lugter lidt af kineser. Kender den ikke og har aldrig før hørt om dem!
 
hamselv
http://www.heatpumpfactory.com/info.asp?act_id=588

Jo det var en kineser. Handles under masser af navne.
 
hamselv
Ser ud til den er med Copeland kompressor, hvilket formentlig er OK. Med kompressoren i udedelen skal man nok ikke have naboer, hvis man vil have sådan en i haven. De kinesere jeg har kigget i har el, styring, pumper og generel servicevenlighed imod sig. Og når jeg hidkaldes er det fordi tingene ikke er som man troede, og derfor lægger jeg så også øjne til skidt driftøkonomi osv. Men det er formentlig ikke helt retfærdigt, idet dem der kan få dem til at du, naturligvis ikke beder nogen om at gennemgå og fejlfinde.

Det kommer svært an på hvad du vil. Er det et GDS projekt, hvor omkostninger skal være lavest mulige er det jo op til den enkelte. Men skal man til at binde installationskroner i halen af det, ville jeg personligt fravælge den slags.

Og står jeg i en købssituation enten som køber af et hus, eller rådgiver til en køber, vil jeg gennemgå en installation lavet med ukendte kineser-ting særdeles grundigt og formentlig forlange kraftigt fradrag, hvis ikke det hele er tip top, gennemdokumenteret, brugervenligt osv. Men det er min holdning til tingene. Og jeg er farvet af dyb dyb fagidioti....
 
ejsing
hej den skal bruges til opvarmning af et ældre hus i 2 plan grund 110kvm huset er med gulvvarme der er monteret en luft til luft pumpe årlig forbrug 1500kv og olie 2000liter. Har i et valg af størelse og mærke.
 
hamselv
Jeg ville så nok finde mig en god og afprøvet installatør, der kunne fremvise et par godt lavede referenceanlæg og så høre ham. Spørger du mig , får du bare et forslag på det jeg sælger til dagligt. Det er da heldigvis sådan at jeg tror så meget på det produkt jeg har med at gøre at jeg ligefrem kan anbefale det. Men sådan noget skal man ud at se på, inden man kan give klare og entydige gode råd.

Men der er folk der rent faktisk har forsøgt at gøre sig til specialister i sådan noget. Spørg et par stykker. Vær obs på videnniveau. Støj. Garanti, og ikke mindst kvaliteten af montagen. Selv den bedste varmepumpe kan installeres så skidt, det hele alligevel bliver ringe. Tyskerne (og dermed også nogle af svenskerne), skal have påfyldt behandlet vand. Vær obs på det. Det er et af de steder der snydes.
 
hamselv
Med den jakke jeg har på, hedder det sådan frit fra hoften en Premiumline A+10. Og skal det så være rigtig sjovt kombinerede jeg den med en AW300FR beholderunit og skiftede elvarmelegemet i denne til et 9 kW. Samme apparat med et tysk mærkeskilt på kan det også være. Men husk det med vandet. Kedelsten accepteres ikke. En anden tysker der ligner kunne også være et godt forslag. Alle tre er varmepumper med et ekstremt lavt og nabovenligt lydniveau. Lidt halvkedeligt prisskilt godt nok. Specielt hvis man sammenligner med lavprisenden!.

Men hvorfor ikke bruge jordvarme? Det er på sigt billigere, giver bedre driftøkonomi, mindre vedligehold, bedre levetid og meget mere. Og i den størrelse er prisforskellen enten ikke eksisterende eller lille.
 
ejsing
hej jeg tænker hvad kan hurtigst tjenes ind en billig kineser (dårliger cop) eller et dyre mærke (bedre cop).Skal der bruges akumolerings tank kan jeg ikke køre max min fra hindanden for at undgå så mange start stop.Jeg har ikke plads til jordvarme.Jeg tænker kan man ikke stoppe den helt om natten,gulvarmen er i 10cm beton.Har man noget erfaring med hvad flere start stop betyder er det en halvering af levetiden.Wink
 
hamselv
Det kommer jo frygtelig an på hvor længe det holder. Er man heldig er det billige normalt det bedste. Men så kommer det jo ret voldsomt ind i billedet hvad installationen har kostet. Og sammenligner man så en "møg-grebs" montage med en ordentlig montage osv osv.. Har man købt montagen eller er det gør det selv.

Og hvis du surfer her på siden, er den med at sammenligne en nøgen indkøbspris, med en totalentreprise ikke noget ukendt fænomen. Altså sammenligne æbler og pærer. Så siger den kloge læser vi bare kan udspecificere priserne, så man kan sammenligne. Men hvorfor skal vi så det? Vi for vores vedkommende, sælger ikke nøgne maskiner. Og vi sælger ikke ren montage. Vi sælger løsninger, og har vores lille niche med det.

Da jeg købte bil her i foråret, var jeg jo dybest også ligeglad med hvad dækkene eller bagsædet kostede. Det der betød noget for mig, var produktet. Prisen på bundlinien incl alt. Alt det andet er jeg ligeglad med. Om det er billigere at tage sædet fra en Fiat og karosseriet fra en Opel og få det skruet sammen af Toyota er jeg ligeglad med.
 
kla
Dialogen om billigt contra dyrt, kvalitet mod ikke kvalitet, er der tæsket meget langhalm på, vi må bare i branchen acceptere at der er nogen som køber kina maskiner og nogle køber eu-maskiner. det væsentlige er at man bare skal vide hvad det er man køber og hvorfor. i kina laver de mange spændende ting, nu henviser hamselv jo til biler, her kan påpeges at der laves biler i kina som ikke kan opnå godkendelse i Europa,
når man køber billigprodukter er der en masse ting som der skal ovevejes, hvad hvis den går i stykker, kan man skaffe reservedele, hvem vil servicere den, hvem er ansvarlig hvis virkningsgraden er for lav, og sidst og ikke mindst, nå nu konen sidder og hundefryser fordi at der gik noget galt, er det så sjovt at have købt billigt ??
Karsten Larsen.


www.tjorneholm.dk
 
hamselv
Sådan er det jo. Huske stadig da min onkel pralede med hans Spar To varmepumpe, indtil min tante lige fortalte selskabet at omkostningen ved den fine driftøkonomi var max 18° og lunken vand i hanerne. Nu er det så maaaange år siden det firma gik nedenom og hjem, men idag havde de så oveni oplevet at nogen nok havde brokket sig væsentlig over støjniveauet. Vi skiftede en for et par år siden (altså en spar 2), og det forbedrede naboskabet voldsomt, gav tredive procent lavere driftomkost, et par grader mere i huset og rigtig varmt vand. Og det var endda den gamle Optima der kom op istedet.

For nu at holde os til bilerne, er der noget "Dacia" over kinavarmepumperne. Nogengange lavet af OK dele. Men grufuld dårlig NCAP test, og horribel samlekvalitet. Og for det meste gårsdagens teknologi.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 1

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,320,937 Unikke besøg
XHTML CSS