HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Nogle der har erfaringer med dette setup?
Flimmer
Hej med jer!

Er der nogen derude der har erfaringer med denne/lignende opsætning?

Sanyo CO2 Eco 9 kw Luft/vand varmepumpe, samt fire stk Sonnenkraft solfangere integreret i taget (stik syd, 45grader hældning) med vand/buffertank til brugsvand og tilkobling til varmeveksler, som er monteret på varmepumpens til og afgangsrør til centralvarme således, at returvandet fra radiatorsystemet opvarmes af overskudsvarme fra solfanger anlægget. Det betyder at pumpen kun kører når der ikke produceres varme nok fra solfanger-anlægget.

Vores normale strømforbrug før vi fik varmepumpe og solfangere installeret var på ca. 5600 kw, og efter det første år med varmepumpe og solfangere er vores totale forbrug på ca. 8800 kw.

Vi har desværre været lidt uheldige i forløbet efter installtionen, først og fremmest har der været lidt problemer med utætheder ( inddækning) i forbindelse med installationen af de integrerede solfangere, således at der pludselig kom regnvand ned i stuen.Sad det har de dog efterfølgende fået ordnet, inklusiv inddækningen på min nye Morsø skorsten som der ærligt talt var lidt molestreret efter at de havde haft afmonteret tagplader, i forbindelse med montagen af solfangere.
Der har også været lidt problemer med utætheder i forskruninger/omløbere på solfangerbeholder, så de har været nødt til, at efterspænde et par gange, men når der er drøn på solvarmen, og manometeret er oppe på 5-6 bar og over de 120 grader, så kan det stadig dryppe lidt en gang imellem!!
Vi har også haft lidt problemer med, at komme af med overskudsvarmen fra solfangeranlægget i perioden Maj -september. Derfor har vi været nødsaget til, at åbne for gulvarmen i badeværelset samt et par radiatorer i nogle af de rum hvor det ikke gør så meget, at der er for varmt. installatøren mente, at problemet kunne løses med at lave en "sløjfe" med en termostat, hvilket han så også har gjort, men det er stadig nødvendigt, at lade gulvvarmen i badeværelset stå fuldt åben + et par radiatorer i forårs/sommerperioden, ellers begynder cirkulationspumpen at "koge" på grund af overskuds varmen fra solfangeranlæggetWink
Med hensyn til varmepumpen, så havde vi et lynnedslag tæt på vores hus, og det resulterede så i, at styreboksen på udedelen til varmepumpen, brændte afWink heldigvis betalte forsikringen, men det var alligevel temmelig træls.
Vi har så efterfølgende fået vores lokale elektriker til, at montere en overspændingssikring ved husets hovedsikrings boks. Det skulle så forhindre en gentagelse.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 4

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,329,815 Unikke besøg
XHTML CSS