HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
støj/summen fra radiatorrør evt. cirkulationspumpe (IVT Air)
hamselv
Et andet farligt punkt der er hulens svært, er hvis varmepumpens rør er bundet op i bjælkelaget. Så kan du få støj i rummet ovenpå, udenlukkende fordi etageadskillelsen ikke er død nok. Ovenpå vil støjkarakteren være ret lavimpuls - altså brummen. Dette fordi den gamle bygningskonstruktion er for let og ikke overholder nutidens krav til lydoverhør. Hvis det er sådan noget kan det hjælpe at ændre rørenes ophæng.

Vi har oplevet at en ECO støjede som en storebæltsfærge ovenpå, udelukkende fordi vi ramte en resonans i en alt for let konstruktion. Et andet sted bøvlede vi med en kuldebærerpumpe. Ændring af rørenes ophæng, var i begge tilfælde nemmere og billigere end at bringe bygningskonstuktionen på tidssvarende niveau. Hvis det er noget sådant, kan man ret hurtigt komme på sporet ved start/stop af pumpe ved samtidig lytning.
 
ivtair90
hej igen

mange tak for din hjælp her.....!

hmmm, det er meget meget træls, ikke bare små irriterende efterhånden. Jeg får som sagt meget brummen og summen ud af et rør som går op nede fra kælderen og op til 1. salen. Det er synlige rør som går gennem det ældre trægulv. Huset er fra 1959, og rørene er derfor ikke nye. Jeg har prøvet at nørkle lidt med røret og kan konstatere at det føles som om det sidder i spænd nederst, altså nede fra i kælderen, der er ikke megen plads til røret i de små hul der er lavet til dem. Men den konstruktion er resten af huset også lavet med, og der oplever jeg ikke samme summen/brummen.

Kan jeg overhovedet fikse det her?
Kan der hakkes noget gulv/loft af omkring røret så det får mere plads omkring sig? Evt. sætte en gummiring omkring eller lign.?

Det virker som om det kun er det enkelte rør der skaber støjen, det vil sige at larmen er i gangen i stueetagen og op til de to radiatorer som forsynes af dette rør. Dog er lyden væsentlig lavere på 1. sal.


Mvh
 
ivtair90
hvad mener du forresten med at "ændre rørets ophæng"?
og hvordan kunne det evt. udføres? Smile


mvh
 
hamselv
Hvis det er noget vibrationsnoget, har vi som nævnt oplevet at ophængning af rør i en let konstruktion, medfører at en dyb brummen overføres til kostuktionen.

Løsning: Flyt bæringen til en tung konstruktion - altså noget murværk, eller endnu bedre til gulvet. Altså drej bæringen væk fra loftet, hvis den hænger i det.

Det kan være noget monster-noget at finde. Men hvis du har rør der hænger i etageadskillelsen, så kan du prøve at løsne disse så de ikke har forbindelse. Så finder du ud af om det er dem.

Vibrationsstøj fra pumper er noget skrækkelig noget, som sommetider overses, og det kan være morderligt træls at finde. Men man finder det, hvis man leder.
 
ivtair90
Jeg er næsten overbevist om støjens oprindelse, det kommer fra stykket mellem kælder og stueetagen, rørene deles lige under stedet og det ene rør går op til 1. salen. Det er klart her støjen er tydeligst og virker også som stedet hvor problemet skal findes. Men om det er fordi røret sidder i spænd og derved afgiver brummen må jeg så finde ud af.

Rørophænget er i loftet i kælderen, så det du skriver kan bestemt ikke udelukkes. Jeg kan muligvis godt løsne disse og teste det.



mvh
 
ivtair90
hej igen

jeg har været nede og løsne pudset omkring røret der tilsyndeladende giver støjen, det jeg kan se er at røret sidder HELT spændt imellem trækonstruktionen, nu ved jeg ikke meget om sådan noget, men er det ikke at foretrække at røret har plads til at bevæge sig, bare lidt?
Mine andre rør, kan jeg mærke ved at rokke ved dem, kan da bevæge sig en smule, mens det ene her sidder helt fast.

Kan det skabe balladen?

Alle varmerør og vandrør er faktisk samlet i dette ene hjørne, og hvis jeg skal til at løsne ophæng i loftet vil det være en del rør som skal løsnes, men jeg er meget villig til at smide timerne i det, hvis det kan hjælpe!


mvh
 
ivtair90
iøvrigt er jeg, som sagt tidligere, enormt taknemmelig overfor den hjælp der ydes her! TUSIND TAK for tiden.....det her problem er virkelig bare pissehamrende træls.....ÆV


Håber dine råd afhjælper problemerne "hamselv".


mvh
 
ivtair90
hej igen igen...

Jeg har nørklet med systemet idag og det jeg finder ud af er at systemet hyler og suser i hele huset hvis cirkulationspumpens tryk kommer op over ca. 3 på min nye Wilo Stratos Para, under det har jeg ingen problemer, ihvertfald er de så minimale at det ikke er hørbart til det generende.

Jeg har endvidere hævet trykket i combi'en til de 1.5 bar. Ikke at det ændrede noget mht. lyd/støj

Hvor så lyden ellers oprinder fra når pumpen trykker kraftigere kan jeg simpelthen ikke finde ud af.
Jeg synes at have lyttet og rykket og udluftet osv. osv. uden held.
Lyden er dog klart kraftigst nede ved pumpen og i rørene lige efter pumpen, det virker ikke til at være ophængenes skyld.

Det er jo et mareridt uden lige at høre på det pjat hver nat, håber godt nok ikke vi kommer til at fryse nu hvor pumpen cirkulerer langsommere.

Der er vel ikke meget andet jeg kan gøre end at krydse fingre?
Er glad for jeg installerede den brændeovn sidste weekend, så kan det da hjælpe lidt de koldeste dage på året.

ØV

Mvh
 
Slowfox
Hej ivtair90

Har du fået løst dit problem?? Jeg havde/har delvist nogenlunde samme problem..

En tanke er at ved dit "problem rør" kan der måske være en indsnævring indvendigt. Ved ikke om det er muligt, men det må en vvs'er vide.

Hvis du "klikker" dine termostater af(så er du også sikker på ventilerne altid står åbne), så sidder der en metal ring med tallene 1 2 3 4 5 6 7 og N. Den kan du trække ud og dreje i position N. Så er der max gennemløb i dine ventiler.

Så var der også en der anbefalede mig at montere ventiler til et et-strengs anlæg på mine radiatorer, da disse har større gennemløb. Du kan måske nøjes med enkelte radiatorer..

Du kan gøre flowet igennem "problem røret" mindre, ved at skrue ned for gennemløbet på de ventiler/radiatorer som røret går hen til. 1 er laveste gennemløb. Det øger selvfølgelig flowet i de resterende radiatorer/rør.

Mht. til cirkulationspumpen er det ikke hensigtsmæssigt at skrue for langt ned, pga af flere forskellige ting.
 
hamselv
Det er kun nyere termostater der har preindstillingsring. Masser af gamle har ikke. Der er iøvrigt noget forskel på ventilerne og hvor meget de støjer.

Hvis Air varmepumpen er prblemet med at skrue "for langt ned" noget mindre hvis den er opstillet med en Combi beholder, idet der jo er en bette buffer i denne. Dvs flowet over varmepumpen og dennes pladeveksler driller man ikke.

Men ellers er vi ret enegi i at man optimalt har noget drøn på flowet i radiatorkredsen.

Jeg kører med en Wilo Eco pumpe (den før Pico), og man skal lytte noget efter for at høre støj i termostatventilerne. Mine er Danfoss ventiler der passer til Gabotherm systemet. Der er preindstillingsring i mine. Nu hjælper det så også slemt at hele min stueetage er gulvvarme (uden telestater iøvrigt), så det tager utroligt godt fra på varmesiden.
 
Slowfox
Ja, ville være rart med noget gulvvarmeSmile

Har lige læst i et ventil datablad fra danfoss, og jeg kan se at man i position N på en alm. UK ventil, øger flowet over ventilen til det DOBBELTE ved at klikke termostaten/følerhovedet af..! Ved en ligeløbsventil er forøgningen ca. 35%.
 
ivtair90
hejsa tak for svarene igen

Jeg har antageligt ældre termostater/følerhoveder på mine radiatorer, har kun skiftet 2 af dem til helt nye, de resterende er af ældre dato (de fleste ligner 85modellen fra Danfos), om det vil hjælpe at gøre som du siger med at skrue af og dreje til Pos. N kan jeg muligvis forsøge mig med.

Resultatet af at skrue lidt længere ned for pumpen har gjort at jeg ikke kan høre summen/brummen længere, vi har holdt varmen indtil nu, men om det bliver ved når frosten rammer kan jeg af gode grunde ikke sige endnu.

Jeg er jo fuldt ud bevidst om at mest muligt flow er bedst, men jeg kan ikke leve med den larm desværre. Den er skruet ned men ikke HELT ned selvfølgelig.


Mht. mere flow ved at skrue termostat/følerhoved af.
Vil mene de fleste af mine termostater ligner 85 modellen fra danfoss, se eks. her.
http://dk.private.danfoss.com/PCMPDF/DK_Radiatortermostatbrochure.pdf

Vil det sige at det kan være en ide at gøre som du skriver i dit sidst indlæg (Slowfox).

mvh
 
Slowfox
Hej

Jeg kender ikke de ældre ventiler fra Danfoss og har desværre ikke kunne finde datablad på dem. Det er ikke sikkert de har den omtalte for-/preindstilling. Men jeg ved ikke om det alligevel øger flowet at skrue følerhovedet af.. Derfor kan det alligevel være en god ide, af 2 årsager: Du er sikret at de altid er åbne, og samtidig kan du "massere" den lille følerspids som sidder på ventilen inde bag ved følerhovedet. Den skal bare masseres ind og ud et par gange, for den kan efter mange år godt sidde lidt fast, og derved ikke være helt ude.

Udover anden pumpe har du da gjort andre ting for at fjerne støjen? Og er dit "problemrør" også blevet bedre??
 
ivtair90
hej

Jeg regner med at gennemgå mine ventiler snart, så ser vi om der er nogle der sidder fast eller ikke er helt "fri". I øvrigt et godt forslag, tak.

Jeg har intet andet gjort end at skrue på pumpen indtil jeg fandt et rimelig niveau, hvor jeg stadig mener der vil være flow nok på systemet.

(med mindre du tæller den brændeovn jeg satte op for en måneds tid siden med, dermed kan mit varmeanlæg køre mindre og mine overarme kan vokse istedet Grin )


/Mvh
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 4

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,298
Nyeste bruger: Ove
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,354,749 Unikke besøg
XHTML CSS