HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
installering af mitsubishi varmepumpe
uffe langelykke
Hejsa....alle i VP´ere
Jeg har indvisteret i en mitsubishi luft til vand varmepumpe, (MHI Hydrolution) med en FDCW100VNX udedel og HM270V indedel. Nu er mit problem at jeg skal have den installeret og den kølemontør (en ven) der skal sætte den op er ikke specialist i netop varmesystemer og sammensætningen af dem.
Varmesystemet i mit hus består lige nu af et solvarmeanlæg med 3 solfangere, et brændefyr med en buffertank og et pillefyr, det er meningen at varmepumpen skal erstatte mit pillefyr, der er af ældre dato. Varmepumpens indedel skal stå der hvor solvarmebeholderen står.
Og derfor er mine spørgsmål til jer...
Hvordan for jeg tilsluttet mit solvarmeanlæg til varmepumpen nu hvor jeg mister min styrring af systemet, da jeg piller solfangerbeholderen ned, jeg kan se ud fra tegningerne at solvarme skal tilsluttes som ekstern varmekilde og i forbindelse med en akkumulator, jeg har desværre ikke plads til en akkumolatortank der hvor det skal stå. hvad gør jeg så...? lige nu varmer solfangerne jo brugsvandet op (300 l.) og kører overskudsvarmen ud i centralvarmesystemet.
Med hensyn til mit brændefyr, så skal jeg også have tilsluttet det så jeg kan fyre i det og varmepumpen kan tage over når vandet i buffertanken er blevet koldt nok, skal jeg have noget styrring her eller kan jeg bare tilslutte fremløb og returløb fra mit centralvarmesystem.
Der hvor varmepumpen skal stå, har jeg fremløb og retur fra mit centralvarmesystem, frem og retur fra solfangerne samt koldt vand frem og varmt retur. Puha.. det var en lang smøre, men er nogen af jer der kan hjælpe med at "strikke" et system sammen... så det virker uden at være alt for indviklet...
Uffe Langelykke
 
hamselv
Jeg har slettet de tre af 4 enslydende spørgsmål.
 
hamselv
Dit ønske til sammenkobling af flere varmekilder forekommer ret kompleks. Og umiddelbart ville jeg ikke bryde mig om at komme med nogen løsning, uden at kende installationen ret godt.
 
uffe langelykke
Ja jeg ved ikke hvor komplekst mit system er, men jeg har mit brændefyr og pillefyr stående over i en tilbygning, så er der et frem og returrør gravet ned over til stuehuset. Jeg har lavet systemet over i tilbygningen helt uden nogen styringer, men ved hjælp af ventiler der kan åbnes og lukkes manuelt, når der skal skiftes imelllem brændekeddel og pillefyr. Det har jeg gjort fordi at de to systemer skal køre uafhængigt af hinanden. Pillefyret kører kun når jeg er på arbejde ( jeg arbejder på havet, 14 dage af gangen )
med hensyn til solvarmeanlægget så står det inde i stuehuset med solfangerne på taget og det er på dets plads jeg skal have varmepumpen stående, dvs. at jeg ingen styrring har af min solvarme, der står i manualen at jeg kan tilslutte solvarme til varmepumpen, men i den forbindelse have en buffertank, men kan varmepumpen ikke styre solvarmen og hermed varme beholderen i VP op og hvis der så er overskudsvarme køre det ud i mit centralvarmeanlæg ved at jeg har nogle forbrugere stående åpnet.
hilsen Uffe Langelykke
 
Franz
Som "hamselv" skriver virker din sammenkobling af forskellige systemer ret komplekst !
Har netop for ca 2 mdr siden installeret tilsvarende Mitsubishi pumpe, men kun til "almindeligt" radiatorsystem og det fungerer rigtig godt.
Hvis du vil tilslutte solfanger skal du bruge en varmeveksler ( der er ingen exstra "slinge " i Hydrolution ) og en styring til solfanger.Hydrolution kan ikke styre et solfanger system,vær også opmærksom på at du skal udskifte følere i tanken ( det er beskrevet i manuellen)
Redigeret af Franz d. 28-06-2010 18:04
Mitsubishi Hydrolution A2W 120 200m2 opvarmet med radiatorer. Hulmursisoleret ,300 mm papiruld på loft.
Sanyo SAP-KRV123EHA luft/luft
20 solcellepaneler, Solar Edge SE 6000 inverter
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 8

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,295
Nyeste bruger: JonasL
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,241,968 Unikke besøg
XHTML CSS