HeatPump.dk
  Glemt kodeord ?  Opret en bruger  
Navigation
Klimadan
Klimadan
Klik På Billede
JS
JS Reservedele
Klik På Billede
Jordvarme og varmepumpe

UDLÆGNING JORDSLANGER
Se indlæg
 Udskriv debat
Fordele/Ulemper - Jordanlæg fra Sverige?
soerenbureso
Hejsa,

Har kig på en NIBE F-1255 16Kw varmepumpe til mit kommende jordvarmeanlæg, Kan det virkelig være rigtigt at prisforskellen mellem Danmark og Sverige er så stor?

Pris i DK DKK 86.000,-
Pris i SE DKK 50.000,-
En difference på ikke mindre end hele 72%

Udover prisen - hvad er der af fordele og ulemper ved at selv indkøbe det "korrekte" udstyr og få en lokal VDO VVS'er til at installere og indstille det til optimal drift?

Har hørt på "vandrørene" at danske VVS'er ikke vil installere udstyr fra Sverige selvom det er fuldstændigt de samme varmepumper som kan købes i Danmark - Har det noget på sig?
 
hanssing
Kan du ikke oplyse hvor du har dine priser fra?
Både de danske og de svenske.
Det er nemlig også en torn i øjet på mig, at priserne ligger så højt i Danmark.

Jeg har kun fundet vvsbutikken.nu og der koster den 61.995 s.kr. = 48.585 d.kr
Men der er andre: http://www.rorprodukter.se

Hvilke kender du, og hvor får du den danske pris henne? For selv den svenske er jo langt fra vejl. salgspris i sverige.......
 
hamselv
Prisniveauet er generelt anderledes i Sverige. Og man kan ikke uden videre sammenligne en internet-butikspris med en vejledende udsalgspris og få noget fornuftigt ud af det. Oplevede selv at vores priser på IVT kunne handles billigere ved en internetbutik i Sverige. Det være sig så formentlig fordi det danske distributionsled beregner sig en større avance end den svenske internetbutik og/eller at man sælger billigere til hjemmemarkedet.

At tro at forretninger kan køre uden dækningsbidrag er naivt og dumt. Men menigmand danmark, der med den ene hånd forlanger mere og mere i løn, mener at installatørerne kan lave af intet. Sådan er det ikke. Små installatører skal iflg Tekniq, som udgangspunkt have min. 20% på bare for at gå i 0. Dvs håndteringen af varen til 100 kr skal pålægges 20 kr. Skal der overskud til kasseapparatet skal der mere på. Kunderne forlanger samtidig garanti og masser af hjælp. Det koster jo også!

Så vil den kloge bruger sige - så køber vi bare i Sverige og tusker os til hjælpen. Yes yes, men er der noget der ikke duer, er der noget du laver forkert falder hammeren og du bliver bon'net. Og skal en forretning leve af at sælge specialisttimer, bliver det dyrt. Prøv for skægs skyld at regne efter. En dygtig specialtekniker. Månedløn 40000,- Kan udfakturere måske 75% af tiden, dvs lønomkostning pr timer 40000/160/0,75 = 333kr/h + sociale tillæg og forsikring 40% = 467,- + 20% til forretningen 560,- + 10% til overskuddet 616,- kr/h + moms. Skægt nok har vi lige fået en regning fra en teknisk specialist 602,50 kr/time + moms.
 
hamselv
En anden forskel. Når du handler med installatøren, betaler du ved arbejdets færdiggørelse. På internettet betaler du kontant forud, og internetbutikkerne har således ingen kassekredit de hænger på og skal betale for. Ejheller behøver de værksted og lager. Deres kapacitetsomkostninger er nærmest intet og de yder normalt ejheller nogen former for teknisk support. Der kan de tillade sig at kører masseomsætning med relativt lille dækningsbidrag.
 
Spring til debat:
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
Gæster online: 4

Brugere online: 0

Antal brugere: 3,288
Nyeste bruger: luna26
VVS Eksperten
HS Tarm

Klik På Billede
KMO Jordvarme

HEATPUMP.DK ER KMO MEDLEM
Copyright © 2006-2022 Heatpump.dk Læs Legal Disclaimer i Navigation Felt Alle varemærker er respectives ejendom.
Powered by PHP-Fusion Copyright © 2024 PHP-Fusion Inc
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

22,147,128 Unikke besøg
XHTML CSS